Voorbeelden – producten

Via onderstaande links ziet u voorbeelden van de producten die ik lever.

Als u mij een opdracht geeft, dan bespreken wij uw wensen en maak ik een offerte. Datzelfde geldt als u besluit om uw wensen aan te passen en mij meer in kaart wilt laten brengen. U komt nooit voor verrassingen te staan.

Uitgebreide stamreeks

Een stamreeks brengt de afstamming in beeld over de mannelijke lijn. Omdat er tot 1811 op achternaam gezocht kan worden, is dit vaak de voorouderreeks die het gemakkelijkst in beeld gebracht kan worden. Natuurlijk kunnen er ook andere lijnen in kaart gebracht worden. Voor 1811 hadden mensen nog niet verplicht een achternaam en was er nog geen sprake van de burgerlijke stand. Dan ben ik meestal afhankelijk van doop-, trouw- en overlijdensregistraties, soms valt er uit aktes en repertoria op lenen ook het nodige op te maken. Klik hier voor meer informatie.

 

Rechts een deel van een pagina uit de stamreeks Versteegen. Om de hele pagina te zien klik hier.

Om het stamreeksschema te zien klik hier.

 

Uitgebreide stamreeks met maatwerk

In eerste instantie heeft de klant één stamreeks aangevraagd, de stamreeks van de Kamp. Deze is later uitgebreid met een tweede stamreeks, de stamreeks van der Voort. De twee reeksen zijn in één schema te zien. Enkele pagina’s zijn afgeschermd, omdat er informatie opstaat over personen die nog in leven zijn. In principe zal ik dit soort pagina’s altijd afgeschermd houden, tenzij ik schriftelijke toestemming krijg van de persoon over wie wordt verhaald dat de pagina openbaar mag worden gemaakt.

 

Rechts een voorbeeld van de inleidende tekst op de stamreeks van de Kamp. Klik hier voor deze pagina, of ga hier naar de schema’s van de Kamp en van de Voort.

 

 

Uitgebreide voorouderreeks alternatieve vorm

Hierbij wordt er over ieder van de voorouders het nodige geschreven, maar in plaats van een pagina per voorouder, staat alles op één pagina. Onderstaand een voorbeeld van een reeks die niet helemaal over de mannelijke lijn gaat.

 

Cornelia Onderwater stamt af van een aantal aansprekende families. Op deze pagina is één van die families in kaart gebracht.

Rechts een deel van de pagina. Om de hele pagina te zien klik hier.

 

Cornelia Onderwater

 

Maatwerk

Misschien heeft u ook zo’n voorouder, niet wereldberoemd, maar wel bepalend geweest voor het wel en wee in de streek, of bijgedragen aan het oprichten van belangrijke instellingen. Kortom, er zijn geen boeken over deze voorouders geschreven, maar er is wel veel over terug te vinden, soms ook stukken van hun eigen hand. Het is dan interessant om zo veel mogelijk informatie over deze personen op te zoeken en deze weer voor u ‘tot leven te wekken’. Misschien herkent u zich wel in hen.

Onderstaand twee voorbeelden, één over Selius Jelles Timmenga die leefde van halverwege de negentiende eeuw tot in de twintigste eeuw en onder andere veel heeft betekend voor zijn geliefde dorp Oosterend en voor de Gezondheidsraad en één over Joannes Heurnius die eeuwen daarvoor (zestiende eeuw) bepalend is geweest voor de gezondheidszorg in die tijd en één van de mensen was die een einde hebben gemaakt aan de heksenvervolging in Nederland.

 

 

Selius Jelles Timmenga

 Vrouwen en kinderen van Selius

 

 
Voorbeeld met een voorouderreeks van de familie van Klarenbeek naar Joannes Heurnius en informatie over het wel en wee van Joannes Heurnius.
Dit deel van de website wordt in de loop van het jaar steeds uitgebreider. Het geldt voor deze opdracht, maar ook voor de bovenstaande over Selius Jelles Timmenga dat dit maanden uitzoekwerk is en dat er zo nu en dan weer nieuwe informatie gevonden kan worden en opgenomen op deze site. Klik hier voor de pagina rechts, hier voor het voorouderschema, hier voor het menu naar de pagina’s over Joannes Heurnius.
Heurnius en de heksenvervolging