Gezocht

Onderstaand bidprentjes, een foto en een telegram die niet bij één van de stamreeksen op deze site horen, maar die ik wel in mijn bezit heb. Wellicht heeft u er extra informatie bij.

Ook verwijs ik graag naar de pagina Foto’s uit het album Steegstra en Posthumus waarop foto’s te zien zijn van personen die waarschijnlijk verwant zijn aan de families Posthumus, Postma of Steegstra. Het is onbekend wie deze personen zijn en het zou fijn zijn als iemand ze herkent. Er zijn o.a. foto’s bij van een fotograaf die werkte in Utrecht en Den Haag. De families Postma en Posthumus komen oorspronkelijk uit Het Bildt en Ferwerderadeel in Friesland.

Als u extra informatie heeft, zou ik het fijn vinden als u mij daarover zou willen mailen. Mijn mailadres is hedwichdevries@gmail.com.

Gelukstelegram van tante Jans uit Rotterdam – 29 september 1936


Foto van een ietwat verlegen ogend jongmens

Misschien uit de jaren 30?. Ik weet niet meer hoe ik aan de foto kom, ik denk dat ik deze vond bij rommelmarktspullen, maar weet dat niet zeker. Op de achterkant staat niets, dus ook daar geen aanwijzing.

Het zou ook nog familie kunnen zijn, maar ik denk dat eigenlijk niet. De man lijkt niet op iemand uit de familie. Bovendien was (en is) de familie nogal precies op het uiterlijk (m.a.w. ijdel) en het pak dat de man op de foto draagt is samengesteld en past hem niet.

Het is onwaarschijnlijk, maar als iemand meer weet, graag….


Bidprentje Heilige Hart van Jezus

Bidprentje Heilige Communie


 

 

 

Bidprentje ter herinnering aan een vakantie op Mooi Gaasterland. C. Molenaar 1 tot 31 mei 1929.

Mooi Gaasterland bestaat nog en is de vinden in de plaats Rijs in Friesland. Het heeft dienstgedaan als kinderkoloniehuis van de Dochters van Onze Lieve Vrouw van het Heilig Hart en fungeerde ook als vakantiekolonie. Later werd het een accommodatie voor de jeugdzorg, waar uit huis geplaatste kinderen werden opgenomen.

 


Bidprentje uit Polen van mei 1979


Bidprentje ter herinnering aan de priester Hendrikus Johannus Maria Donders uit Tilburg

Bidprentje bedroefde Moeder Maria

Bidprentje van C. Molenaar, aandenken aan zr. Agnes van de Heilige Theresia school te Elinkwijk

R.K. St.-Ludgerus- en Theresiaschool voor lager onderwijs (St. Willibrordusstraat 9) te Utrecht: het klaslokaal van de eerste klas van de St.-Theresiaschool (Meisjesschool). Foto ca. 1925 – 1930.

Gezicht op het schoolgebouw met het gymnastieklokaal (rechts) van de r.k. St.-Ludgerus-en Theresiaschool voor lager onderwijs (St. Willibrordusstraat 9) te Utrecht; uit het zuiden. Foto ca. 1925 – 1930.

 

Bidprentje


Bidprentje voor Mgr. Th. S. Roes

 


Bidprentje ter bijdrage aan de bouw van een nieuw klooster en kapel der paters Augustijnen te Nijmegen


Bidprentje voor Gijsbertus Schoonderbeek, pastoor te Overveen van 1854 tot 1887

BIDPRENTJE TER HERINNERING AAN DE PRIESTER Petrus Donders (1809 – 1887) UIT TILBURG