Selius Jelles Timmenga

Weiland header

Naar menu Selius

Wie is Selius Jelles Timmenga?

G-EJ-selius-jelles-timmenga_jSelius wordt in 1849 geboren in het Friese Oosterend / Hennaarderadeel. Hij blijft in Oosterend wonen en overlijdt daar in 1936 op 86 jarige leeftijd.
Selius noemt zichzelf een timmerman. Dat typeert hem, hij is bescheiden en vindt timmerman een eervol vak, dat door veel van zijn voorouders wordt uitgeoefend. Hij is in werkelijkheid meer een aannemer en zakenman. Met zijn timmerbedrijf wint hij grote aanbestedingen en hij koopt en verkoopt tot op hoge leeftijd roerende, maar vooral onroerende zaken.

Bovenal is hij een geëngageerd mens en een familieman. Hij begeeft zich in de politiek, is lid van maatschappelijke organisaties en richt een uitvaartvereniging op ‘De Laatste Eer Easterein” gebaseerd op onderlinge solidariteit. Hij is een fijne vader en opa voor zijn kinderen en kleinkinderen.

Op deze website (via het menu) valt veel te lezen over het wel en wee van Selius, over zijn belevenissen en zakelijke en maatschappelijke activiteiten, over zijn familie en over de tijd waarin hij leeft.

Veel leesplezier!

Hedwich de Vries

 

NB: De website bevat de informatie die ik heb kunnen vinden via verschillende archieven en komt ook uit de verhalen die in de familie bewaard zijn gebleven. Er zullen vast zaken zijn die in de loop van de tijd nog op de website aangepast worden als er nieuwe informatie opduikt.
Als u die informatie heeft of aanvullingen, correcties dan zou ik erg dankbaar zijn als u die aan mij door wilt geven.
U kunt contact met mij opnemen, ook voor vragen uiteraard, via email adres hedwichdevries@gmail.com

 

Naar menu Selius