Stamreeks Versteegen

Johannes Antonius Versteegen uit de Achterhoek

Johannes Antonius Versteegen wordt geboren in 1898 in Stokkum in de Achterhoek. Als hij volwassen wordt kopen zijn ouders een schoenmakerij en schoenwinkel voor hem in Zuilen, nu een wijk van Utrecht. Zijn vrouw Trui bestiert de winkel en regelt alle zaken rond de schoenmakerij, Johannes maakt en repareert de schoenen tot aan zijn pensioen. Uiteindelijk overlijdt hij in Utrecht.

De stamreeks op deze pagina’s is die van de voorvaders van Johannes, die allen geboren en getogen zijn in het huidige Montferland in de Achterhoek. De Versteegens verhuizen soms van dorp naar dorp, maar de verplaatsingen zijn nooit groot. De reden voor het verhuizen heeft waarschijnlijk te maken met het beroep dat de meeste voorouders van Johannes uitvoeren namelijk arbeider in de landbouw en veeteelt, het meest voorkomende beroep in de groene omgeving van Montferland en de Achterhoek.

Het zullen harde werkers geweest zijn, afhankelijk van seizoensarbeid, die met noeste arbeid hun, voor die tijd relatief kleine, gezinnen zo goed mogelijk onderhielden. En dat is ze gelukt. Er is zelfs de mogelijkheid geweest om te sparen en een huis en een lapje grond aan te schaffen.

Alle harde arbeid wordt uiteindelijk omgezet in een kans voor Johannes Antonius Versteegen om zich nabij een grote stad in een andere provincie te vestigen en daar een mooi en rijk bestaan op de bouwen.

Ga naar het schema van de stamreeks en klik daar de namen van de voorouders van Johannes aan om meer over ze te weten te komen.

Naar het schema van de stamreeks Versteegen